Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 13:13 - Символика на татуировките - Животни
Автор: tattoodrumev Категория: Други   
Прочетен: 1770 Коментари: 0 Гласове:
0



Символика на татуировките - Животни


В разгара на лятото разголваме плът и демонстрираме прелести на света. Освен тела със слънчев загар, на показ излизат и татуировките, крити през студените месеци под дълги крачоли и ръкави. Освен че са радост за окото (в повечето случаи), рисунките носят и определена символика. Те са отпечатък на нашето съзнание или просто спомен от незабравима случка. Всички сме се натъквали на поне един циганин с надпис на китката от рода на "Пепа Созопол"78".


Според изследователите на бодиарта човек се татуира, когато иска да разкрие част от себе си на света или пък да отбележи важен за него момент от живота си. С други думи татуировката е визитна картичка. Трябва само да можем да я разчетем. А езикът на татуса не е никак лесен.
 
Рисунките могат да бъдат агресивни, закачливи, весели или пък злокобни. Вярва се, че в определена степен татуировката би могла да повлияе положително или отрицателно на своя притежател. Освен това се смята, че авторът им отдава част от своята енергия на рисунката си и съответно тя се предава на нейния нов "собственик".

И все пак татуировката си остава един своеобразен индикатор на характера на човека. Какво е значението на най-разпространените татуси ще разберете сега.



imageЛъв
 
В митологията на много народи в Африка и Азия той е символ на висшата божествена сила, знак за мощ, власт и величие. Приема се, че лъвът олицетворява и ума, великодушието, доблестта, справедливостта, гордостта, победата, бдителността и храбростта. Лъвицата пък е символ на майчинството и въплъщение на сладострастието.
В будизма лъвът показва храбростта, благородството и постоянството. Смята се, че той ще донесе на своя притежател много щастие и късмет. В Китай той е едно от четирите животни, олицетворяващи идеите на властта.
Често фигурира в гербовете на различните народи. Изобразен върху тялото, царят на животните символизира твърдост, спокойствие и благоразумие.
  image
Леопард или пантера
  Образът на леопарда е символа на богинята на плодородието. Татуировка с това животно помага на човека да бъде силен, бърз и повишава неговите рефлекси.

imageВълк

предводителя на бойната дружина или на родоначалника на племето. Той е и знакът на богът на В митологията на много народи в Европа и Северна Америка образът на вълка е символ на войната. При индианците вълкът олицетворява света на мъртвите, а за римляните и египтяните той е символ на доблест. Татуировка с изображението на вълк е препоръчителна за хора, свързани с ръководни длъжности.
 
imageОрел
  Той е символ на устремения дух. В египетските йероглифи фигурата на орела означава начало, ден, живот. Символизира въздуха и огъня. Олицетворява така също безсмъртието и е въплъщение на божествената любов, проявена на земята. Орелът в света на птиците и играе същата роля, каквато лъвът на земята - той е "господарят на небесата". Татуиран, той гарантира дълголетие.


  imageСова

Тя е противоположността на орела символизира тъмнината и смъртта.

Тигър

Татуировка с глава на тигър символизира жестокост и ярост. Хората, които имат такава рисунка, обичат битките. Обикновено тя се изобразява на гърдите или пък на плещите. image

Дракон

Почти във всички митове той е свързан с плодородието и женската сила. Много богини на смъртта са изобразявани във формата на дракони. В Африка и Индия змеят е свързан с богатства и съкровища. Смята се, че татуиран, той носи късмет и власт на своя притежател. Обикновено дракон избират непоправимите оптимисти, които обичат предизвикателствата.
imageФеникс
  Той е символ на безсмъртието, вечното обновление и възраждане. Татуираният феникс е знак за търсеща личност. Човекът, избрал възраждащата се от пепелта птица, иска да започне на чисто.
image Делфин
  Той символизира свобода, благородство, любов и удоволствие. Обикновено предупреждават моряците за предстояща опасност. Затова и татус с делфин пази от злини.
В християнската символика делфинът е свързан с образа на Исус Христос като творец и спасител на човешкия свят.
  Риби
Те са олицетворение на плодовитост, изобилие, сексуално сила, мъдрост, а така също и на равнодушие. В Индия и Китай те са символ на раждането. Татуирани риби са знак за вяра и чистота. Маймуна,Слон:мъдрост Мечка:с имвол на късмета и на незнаниетоСокол: воинственост Шаран: слелост,издръжливост
Паяк: символ на безкрайноста на времето и на съзидателната сила Пеперуда: символ на душата и на безсмъртието
Прилеп: дълголетие, щастие и тайнственостОрел: Дущевно извисяване Бик: символ на плодовитосттаДракон: сила и могъщество Пчела: работа и ум Делфин:символ на добрите дела и на спасението
Змия: познание и мъдрост,понякога е символ на злото Еднорог:непорочност Кон:символ наслънцето Сирена: прелъстяване Куче: символ на верността

Саламандър: симво на огъня Костенурка: дълголетие Скорпион: плодовитоста и на изцелителната сила
 





 


Тагове:   животни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tattoodrumev
Категория: Други
Прочетен: 62518
Постинги: 29
Коментари: 3
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930